Korridoren

Den Midtjyske Motorvejskorridor

 Den Midtjyske Motorvejskorridor som Hærvejsmotorvejen officielt hedder, er en op til ca. 30 km. bred korridor, der løber langs den jyske højderyg fra Hobro i nord til Haderslev i syd (se kortet herunder). Det er inden for denne ca. 180 km. lange korridor, at stærke kræfter i samfundet anført af folketingsmedlemmer, kommunalpolitikere, borgmestre og erhvervsfolk ønsker en motorvej placeret.

 Der har gennem tiden været foreslået mange forskelige linjeføringer, men vejdirektoratet er endt med de to, som ses på kortet. Tilhængerne ser både fordele og ulemper ved dem begge, så hvilken af de to det - forhåbentlig ikke - ender med at blive står foreløbigt hen i det uvisse.

 Linie B (grøn) er dog nok den, der er størst interesse for, men det er til gengæld også den mest ødelæggende, da den nærmest kræver hele den gamle hærvej asfalteret, samtidig med, at det er den dyreste da den ikke som den anden bruger noget af de eksisterende motorveje. Det er altså 180 km. ny motorvej!

 Og dyrt bliver projektet under alle omstændigheder: Mellem 15 og 22 milliarder kr.!! - for et fuldstændig overflødigt projekt, og det i en tid, hvor der må skæres ned stort set alle andre steder i samfundet.

 Det et vanvid!